Sabtu, 23 Disember 2017

Tingkatkan kesuburan dengan polifenol

Promo vivix berbaki 7hari sahaja.

Happy closing

Minuman sesudu sirap merah pekat ni diperkaya dengan khasiat daripada buahan dan sayuran yang mempunyai POLIFENOL.

APA ITU POLIFENOL?
Polifenol adalah sejenis phytokimia yang terdapat di dalam tumbuhan dan sayuran. Sehingga kini, terdapat 8,000 tumbuhan dan sayur-sayuran yang telah dikenalpasti mempunyai kandungan polifenol yang tinggi. Polifenol sebenarnya adalah antioksidan yang sangat bagus untuk bertindak sebagai perisai bagi melindungi sel badan kita daripada serangan radikal bebas.

Dan Shaklee telah mempunyai ramuan polifenol yang berkuasa dan mujarab untuk melambatkan penuaan di peringkat sel di dalam sebotol Vivix.


Dengan pelindungan sel yang cukup mampu untuk memberikan beberapa manfaat kepada badan antaranya:-

1. Tingkatkan tenaga
2. Menyihatkan badan
3. Kulit berseri kurang jeragat jerawat parut dan kedutan
4.Kurangi risiko penyakit
5.tingkatkan imuniti badan
6. Meningkatkan kesuburan


Rasai perubahannya hari ini seawal 7hari. Minuman yang menjadi pilihan ekslusif pengguna.



Pengedar Melaka
+017221 5006

Jumaat, 22 Disember 2017

Cara kurangkan rasa lapar ibu menyusu

Lapar.

Tiap kali lepas mengepam lapar.

Baru ni kawan kata jika kita dah nak dekat wean off Atau dah wean off badan akan naik 2kali ganda.

Tak kuat makan pun badan dia naik dua kali ganda. Cabaran mak2 beranak ni nak cantik kembalikan bentuk berat badan asal.

Kita cubalah mana yang mampu. Mana ada orang ok kan berat bentuk badan lari. Mulut kata tak apa. Hati siapa yang tahu. Tatkala baju2 lama tak boleh naik pakai. Itulah cabarannya.

PAGI ni alas perut dengan cinch shake mix perisa coklat ni dulu. Tapi dah selamat minum 600ml air masak putih. Ada adik manis tanya ada tak minuman sedap yang menguruskan?. Saya kata ada air masak lah sedap dan boleh menguruskanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.

Muuuummmyyyy tak kuat minum air masak aja. Tak apa ada cadangan lain minum air masak tambah performance drink kepada yang nak cuba2 kurang minuman manis atau nak cuba minum air masak sahaja.

Oh ya cinch shakes mix ni memberikan rasa kenyang lebih lama. Tinggi protein dengan fiber tanpa KOPESTEROL, RENDAH glycemic dan TIADA LEMAK.

Ada kawan2 saya sharing wah kenyang sampai ke petang. Tapi saya tak galakkan dia skip makan. Jadual makan ikut. Sarapan, makan tengahari dan malam makan je seperti biasa tapi kurangkan portion tak lupa 3kali snack sihat.  Air masak perlu 3l supaya mudah badan nak buang sisa2 toksin dalam badan.

Ada juga mengadu berat tak kurang tapi baju lama boleh pakai. Baju pakai rasa longgar. Sebenarnya cinch shake mix ni dia membina otot dalam badan kita ni.  Macam mana tu?
Kerana dalam minuman cinch mix shake ni   ada Leusina membantu mengekalkan otot untuk mencapai berat badan sihat.

Apa itu Leusina?

Leusina/leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot. Cinch Shake Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Nak tahu rasa cinch mix shake choc ni. Alah seperti smoothie shake yang kita beli di kios2 tu tapi rasa lebih enak dan lebih berkhasiat kerana terdapat vitamin A, B, C, kalsium, D, E zinc dan magnesium.

Oh patut ler sejak ada anak ke2 ni perasan suami dah jarang bising rambut saya gugur. Sebelum wujudnya si bam. En suami bising kenapa rambut gugur banyak merata2 atas lantai ni?!!! Terus risau dan pergi beli vitamin zinc shaklee dan shampoo prosante untuk rambut gugur. Rupanya dalam minuman cinch ni dah ada zinc. Tak risau lagi nak mencari2 vitamin zincπŸ€“.

Ok lah puas dah membebel si bam2 pun nak mengempeng buat kali ke2.sebelum subuh dah mengempeng. Ni nak lagi mana mak tak lapar je dan sihat comel je kanπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†



Cara atasi kembung perut loya senak angin dengan halia

Habis dah.
Tak tahu stok yang ke berapa?
Malam ni dihabiskan oleh mak yong.
Katanya sakit kepala.
Kita sharing dengan mak yong.
Peppermint Ginger Plus ni ada halia peppermint cekur.
Vitamin ni memang menjadi tumpuan ibu hamil, pengidap gastrik..loya kembung angin sakit kepala boleh ambil ni 3bij telan. Terus nyaman perut kami.
Mak saya kata orang mengandung jangan bagi makan macam2. Saya mengandung si bam2 telan atau kunyah peppermint ginger plus ni kurang rasa pedih ulu hati seperti gastrik loya2 pun kurang dah lepas trimester 2. Tiada masalah angin kembung2.

Sebotol untuk stok sebulan terdapat 90biji. Kandungan utama dalam peppermint ginger plus adalah halia, pudina, cekur dan jintan manis. Bahan asas ni mudah dapat di dapur kita cuma kita rajin dengan tidak jenak tumbuk makan. Saya tak berapa rajin memang simpan stok peppermint ginger plus untuk digunakan disaat memerlukan. Dulu jika sakit perut telan pochai. Sekarang sakit perut kembung senak angin cepat cari peppermint ginger plus.

Sabtu, 18 November 2017

Pencuci Tandas Bersih



Teringat pengalaman tinggal Jepun tahun 2013-2016. Kami guna tandas yang kering. Masa mula2 tu agak canggung juga. Tapi dah lama2 rasa selesa dan bersih pula.

Kita hanya mop sahaja lantai tandas. Tak perlukan air yang banyak untuk cuci tandas. Jimat air dan kurang kekotoran.

Balik Malaysia dah teringat tandas kering.
Washlet yang mudah guna. Mak sedara pak sedara suami pun menyebut2 tandas tu.


Di Malaysia kita teruskanlah amalan cuci tandas dengan air banyak bersama basic h. Ada rezeki nak ada mangkuk tandas wahslet tu




Selasa, 31 Oktober 2017

Dagu adik buruk untuk pertama kali

Sehari sebelum dagu adik buruk.

Semalam adik ikut mak jalan 1balapan.

Diawal tu dia lari jatuh, sambil tunjuk tapak tangan yang sakit dia tak nak lari dan jalan. Mak dukung sambil habiskan balapan.

Balik rumah dia nak jalan sambil tolong bawa bag bento mak. Selang beberapa langkah dia jatuh tersungkur dan luka terus dagunya.


Sedih tengok adik. Mak tak boleh tengok anak2 luka ada perasaan seram risau disitu.

Masuk dalam rumah terus cuci lap dengan basic H dan sapu herbal blend. Nangis2 adik Ummi Khalsom. Sorry adik mak tak dukung adik macam biasa semalam.

Mungkin adik letih teman mak keluarkan peluh disaat cuaca panas.


Sekali mak nak keluar peluh sekali adik jatuh.



Jumaat, 30 Jun 2017

Mee Tarik Warisan Asli Maydin Pulau Sebang









Alhamdulilah lama sebenarnya nak makan. Tapi tak kesampaian nak pergi. Semalam suami teringin makan mee tarik. Hala tuju kami ke Maydin Pulau Sebang, Tampin Negeri Sembilan.

Kami order 2 mangkuk sahaja 1 mee soup with brased beef dan 1 Lamen soup with sliced beef.


Air saya dah semestinya tea panas ba bao terbaik tea ni.

Lepas minum detox banyak kali pergi toilet.

Berlawan2 d2ngan vitamin detox saya dan vitamin harian. Makan banyak tapi sangat lawas petang semalam. Saya suka sangat tea ba bao itu. Boleh repeat next time.



Khamis, 1 Jun 2017

Sesi burung hantu bermula.

Mesti tertanya2 awat lah hari2 up sesi burung hantu.

Mak2 bapa2 ada anak kecil pasti merasa sesi burung hantu ini.

Saya dok up hari2 kerana saya dah 7-8tahun dah tak dapat penyakit sesi burung hantu ni. Kira honeymoon la kami. Bila lahir je baby ramai pakat2 wish selamat tak tidur malam ya.

Bermula episod drama jam 2pagi 3pagi 4pagi.
Layankan je. Bak kata bos saya jangan merunggut. Tatkala orang berusaha nak anak tak dapat. Kita ada rezki anak tu tempuh jer dengar sabar. Terpana betul. Betul juga tu. Perlu terima seadanya dan harungi dengan sabar.

Pagi ni bam2 terjaga nak menyusu dapat saya terus bangkit pam susu. Menurut perkongsian NinjaPa:-

Jadual Pump Susu yang di anjurkan
-----------------------------------
Sesi 1 : 8 - 10 am
Sesi 2 : 10 - 12 pm
Sesi 3 : 12 - 2 pm
Sesi 4 : 2 - 4 pm
Sesi 5 : 9pm - 1 am
Sesi 6 : 1-6 am

Jadi bila ada peluang je berjaga malam anak dah dapat susu atau belum saya siap sedia sesi mengepam. Balik kerja je basuh siap2 peralatan pam susu untuk mudahkan sesi pengepaman di awal pagi. Saya perlu berusaha lebih untuk kumpul susu anak buat bekalan di taska.

Selain itu say standby siap2 minuman tenaga milkbooster (ESP, OSTEMATRIX & ALFALFA COMPLEX) saya. Ibu menyusu memang kuat minum air. Bukan kuat minum sahaja kuat detox membuang sahaja. Tengah pam ni boleh 2-3kali membuang2. Saya fikir saya ada penyakit membuang ni. Tapi geng ibu2 pam susu kami alami masalah yang sama. Tapi bagi saya ni bukan masalah tapi ini kebaikkan kepada kami dapat nyah toksin tu.



Patutlah salah seorang detox kami yang berusaha top up susu dengan set milkbooster ni makin kurang berat. Berat dulu 83kg lebih kurang dah menyusut ke 77kg dan lebih lagi bulan ramadhan ni. Pakej nak milkboster dapat turun kg. Gembira dengar perkongsian kawan2.
Tahniah moga kak manis dapat kumpul susu bsnyak2 dan dapat slim fit insya-Allah :) 😍😊😊😊

Jumaat, 26 Mei 2017

Luka Cepat Sembuh Dengan Shaklee



Borak2 pengalaman pantang.

Sentuh bab berbengkung.

Pengalaman anak pertama berbengkung tapi kadang culas. Bukan apa pakai bengkung.
Bengkungnya naik atas sampai ke pinggang hahaha.


Kekonon nak dapat bentuk asal sebelum mengandung. Dengan dukacitanya tak dapat. Badan bam2 juga perut boroi. Lari semua alignment. Bukan itu sahaja badan makin bam2. Pelaburan beli set berpantang yg viral waktu itu pon tak berhasil. Set berpantangnya tak efektif untuk saya waktu itu. Bising mak saya labur set pantang dekat RM400 tapi tak digunakan semua.


Jadi anak ke 2 belajar daripada kegagalan tiada set pantang yang mahal2 hanya set afiat je bawah RM100. Selain itu saya meneruskan makan vitamin sedia ada yang saya amalkan sebelum mengandung lagi. Vitamin ini juga saya makan semasa mengandung dan berpantang. Jadi saya tak mengeluarkan modal sangat tinggi untuk set pantang. Orang dok riki2 set pantang saya santai sahaja dengan berpantang tanpa bengkung.

Hasilnya badan saya lebih ramping terbentuk kalah berpantang anak pertama. Pantang dengan santai tanpa stress. Luka pembedahan czer menegak tu cepat baik. Biasa kawan2 kata ambil masa nak baik. Kecutan rahim tu yang sangat best dlm pantang kurang 7hari rahim saya dah mengecut hasil baby bam2 menyusu. Tapi ni saya sangat rasa syukur Allah bagi saya nikmat menyusukan anak. Dlm pantang tawaran susu amat baik sehingga perlu pinjam pam. Ada masalah bengkak susu. Suami on the spot beli pam susu. Mulanya saya tak yakin dapat menyusui anak saya kerana ada pengalaman tak dapat susui anak langsung semasa anak pertama dulu. Walapun dah pelbagao cara saya usaha saya tak dapat rezeki susukan kakak Tina :(.


Sebenarnya banyak pengalaman manis berpantang anak ke2 suami pon banyak tolong. Saya nak pantang 100hari pon dia setuju. Next time kita bagi dia pantang tengok 150hari tanpa diskaun hahahahaha.



Dyan Health Care
COD: Melaka & Nagoya, Aichi, Jepun
Postage:Seluruh Malaysia dan Jepun
Contact:+60172215006
+8180-5100-9381 (whatsApp, line,telegram)
Blog:http://dyan-health-care.blogspot.jp
FB:dyanhealthcare2u
Intagram:dyanhealthcare



#setpantangshaklee
#esp
#vitac
#vitalea
#bcomplex
#alfalfacomplex
#omegaguard
#ostematrix
#trillionaireEmpire
#dyanhealthcare

Khamis, 11 Mei 2017

kembali bangkit milkboosterku

Kembali bangkit.


Sangat suka.

Alhamdulilah.

Semalam dapat 12oz buat stok susu.

Punya risau stok adik dah menyusut.

Tinggal 1 bag 4oz je

Mak perlu kerja kuat.
Ni nak balik kampung
Dah plan dengan en suami.
Nak buat stok susu.
Demi adik ummi DYAN UMMI KHALSOM.
Dia semakin kuat menyusu.
Makin bam2
Geram tengok dia.
Geram nak mengomol dia seperti ibu kucing gomol anaknya.
Semalam saya on minum protein kesukaan saya cinch shake mix.

Alhamdulilah ada kesan pada stok susu.
Hari ni bakal buat cinch shake mix bersama oat.

Untuk peringatan diri saya rajin2 pam minum 2 milkbooster ni buat saya extra supply..jika bam2 tak demand boleh demam bengkak susu sakit urat ya. Sila bawa pam ke hulur dan ke hilir.

An
+60172215006
http://dyan-health-care.blogspot.my/

Sabtu, 22 April 2017

Pengembaraan nak jejak nan pak putra




Kak Tina Ratu Excema

Tugasan baru mak setelah 4bulan balik Malaysia dia tak dijangkiti excema...




Sang kak Tina ratu excema ok..

Kali ni mak An buat edisi siasat kalah Dr perubatan.

Rupanya dia mandi pool g kelas berenang balik dia lupa mandi bersih2.. dia bilas aja.. sabar aja la nak oiii...

Dah beberapa kali join kelas ok je kali ni excema..

Kakak Tina memang mak dah pernah perasan dulu bawa mandi pool di hotel balik kulit dia dahsyat teruk keluar alergik gatal2.

Dia alah dengan air pool.

Tapi dia suka sangat nak berenang.

Ok la bermula tambahan tugas mak An ok sapu excema dia..perlu sapu hari2 sehingga hilang.

Krim Herbal Blend dihasilkan daripada 4 jenis tumbuhan herba iaitu Daun Sage, Horge Chesnut , Yarrow dan Rosemary yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk masalah berkaitan kulit dan melegakan kesakitan.


Daun Sage

Daun Sage atau nama saintifiknya Salvia officinalis adalah sejenis herba yang sering digunakan di dalam masakan. Daun ini juga sering digunakan sebagai pembasmi kuman dan juga jangkitan. Daun sage turut mengandungi astringen yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser.

Horse Chesnut

Tumbuhan ini mengandungi sebatian aescin yang merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

Yarrow
Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat  bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. Malah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

Rosemary
Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai agen antiradang, anti alergi, anti kulat dan antiseptik. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti gigitan serangga, ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.

Banyakkan kegunaan herbal yang ada dalam setiub Herbal Blend. Maka tidak hairan sehingga 1tahap herbal blend ni ada 3 tiub di rumah ni 1 untuk kakak 1untuk adik standby di taska dan 1 untuk mak bawa di pejabat nak sapu tangan tumit kembung angin.

Rabu, 19 April 2017

KELAS DETOX UNTUK SHAKLEE COORDINATOR ARTIKA HASAN

Alhamdulilah malam tadi buat temujanji dengan beautician adik manis buang blackhead whitehead jerawat bagai.

Dia kata kulit saya tak banyak makhluk asing tersebut.

Dengan amalam vitamin dan produk semulajadi sahaja kulit saya dah semakin baik daripada masalah ☆jerawat
☆parut
☆kusam
☆kulit tak sekata
☆pigmentasi
☆berminyak
☆tak berseri.

Dan yang sangat best malam tadi SHAKLEE COORDINATOR ARTIKA HASAN maklumkan groupnya dah mula start buat group detox.

Suka sangat:) Memang niat saya nak semua orang tahu ilmu detox.

Ada niat nak buat detox sama2. Daripada saya tinggal Jepun lagi saya dah ajak ramai orang buat detox berjemaah.

Bukan untuk saya untuk semua orang yang niat nak buat detox mereka akan rasai kesan yang luar biasa.

Nak tahu kesan luar biasa itu perlu la start buat DETOX dan KONSISTEN buat.

Insya- Allah hasilnya akak nampak.

#detox
#detoxshaklee
#shakleedetox

Ahad, 2 April 2017

Renew Ahli SHAKLEE

Rupanya ramai yang tak tahu SHAKLEE ada buat pendaftaran tahunan keahlian (Annual Membership renewal)

Tahun lepas saya dah daftar RM30 siap dapat evoucher kerana dengan renew rm30 sebelum 1 april boleh dpt evoucher. setiap kali kita beli 100uv, automatik shaklee 'gunakan' rm10 drp evoucher tu.

Saya hanya shopping je atas 100uv dan automatik voucher tersebut akan ditolak.

Manakala ahli yang terlepas pandang tak tahu perkara ini automatik keahlian akan terbatal dan perlu daftar baru dengan bayaran RM69 tidak termasuk pos.

Rugikan perlu daftar semula...jadi jika nak harga ahli beli produk harga ahli yang lagi super duper jimat 15-25% jangan lupa renew ya.. yang dah terlepas tak per jangan dukacita boleh cari upline yang boleh bantu anda daftar ahli baru minta mereka daftarkan.

Jika tiada jumpa upline doh... cari je saya.. saya sedia bantu daftar daripada mula..

Kerana anda akan didaftarkan secara manual tidak boleh didaftarkan secara online.

Daftar online untuk ahli yang tidak pernah berdaftar ahli. Pendaftaran online sangat laju dan pantas secepat kurang 30-15minit bergantung kepada upline yang menaip. Ini kerna no ahli dan password akan anda dapat terus dalam peti mesej hp dan email anda.

Sangat mudah

Memang mudah.

Selepas tu anda boleh shopping produk online.

Jika cukup pembelian atas 150uv anda dapat bonus..

Sangat untung

PASTI untung untuk anda.

-NAI-
1110254
+60172215006
http://dyan-health-care.blogspot.my/?m=1

Sabtu, 1 April 2017

PARUT JERAWAT HILANG DENGAN SHAKLEE




Alhamdulilah..

Ramai kata kulit saya semakin ok..

Nutritions SHAKLEE pon kata kulit saya lebih nampak mudah berbanding dulu..

Lebih nampak awet muda..






Sudah kurang jerawat parut jerawat.

Saya amalkan set kulit SHAKLEE dalaman dan luaran..

Dalaman ESP VITA C VITA E VIVIX juga Collagen ni antaranya tumpuan khusus untuk kulit. Sebenarnya daripada 100% saya dah guna lebih 90-95% produk SHAKLEE dan sangat2 berpuas hati..



Luaran saya guna set muka ENFUSELLE dan NUTERIWHITE.


Semua produk saya guna daripada alam semulajadi yang melalui kajian klinikal lab yang ketat. Sebenarnya sangat ketat. Oleh itu saya sangat puas hati gunakan selama hampir 5 tahun sejak tahun 2013.


Dyan Health Care
COD: Melaka & Nagoya, Aichi, Jepun
Postage:Seluruh Malaysia dan Jepun
Contact:+60172215006
+8180-5100-9381 (whatsApp, line,telegram)
Blog:http://dyan-health-care.blogspot.jp
FB:dyanhealthcare2u
Intagram:dyanhealthcare

Khamis, 23 Mac 2017

Hobi Baru Melaram




Hujung minggu sudah saya teringin nak adik saya Nor Raihan make up saya..buat makeover.

Semua ni gara2 set NUTRIWHITE sold out.

Ada yang memborong disebabkan tahu kebagusan NUTRIWHITE terutama makeup remover mampu untuk menanggalkan makeup..

Saya sebelum.ni yang tak suka makeup kerana ada masalah nak cuci makeup.

Tapi dengan NUTRIWHITE MAKEUP REMOVER.
Eye liner maskara yang sukar nak dibersihkan itu dapat dibersihkan dengan sekejap sahaja kurang 15minit tanggal sisa2 makeup.

Punya happy saya..lepas ni tak serik la saya nak bermake over janji NUTRIWHITE MAKEUP REMOVER ada. Settle masalah




Selasa, 14 Februari 2017

Family Hug & Family Day

Family Hug pesanan MASTER HUMBLE




FAMILY DAY 

Untuk kami


Pada sabtu yang lepas bertempat di Pantai Puteri, kami sekeluarga telah menyertai hari keluarga FKM.




Sangat seronok setelah sebulan balik daripada Jepun...


Inilah masa yang ditunggu-tunggu..




Kami sekeluarga dah biasa keluar tiap minggu bersama keluarga Nagoya apabila pulang ke Malaysia kami seakan mati kutu.


Tak tahu apa program nak buat.


Terima kasih para penganjur...




Dapat makan kambing, ayam bbq pm joe terbaik sedih udang bakar, nasi lemak mee hoon dll







Selepas isi masa dengan keluarga


Saya ada lagi semangat untuk berjaya





Always safe Always Work Always Green


#shakleeeffect

#shaklee 

#shakleejepun

#shakleemalaysia

#shakleemelaka 

#shakleejb 

#shakleekelantan 

#shakleepeneng

#shakleeperak

#shakleeselangor

Khamis, 2 Februari 2017

PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA DAN JEPUN


PERAK
πŸ“²+60 18‑217 4788
Farahdatul sahuda bt suhiri
Sri Iskandar Perak


JB
πŸ“²+01121616208
norhapiszah bt md jelas
Tampoi JB&Muar

πŸ“²018-9430567
Addy Jb
TAMPO JB&MUAR


MELAKA
πŸ“²+0182744469
Nor Nor Raihan Ibrahim
Sebelah sek SKDDH,
BUKIT KATIL MELAKA 


πŸ“²0129301186
norliza binti omar
tmn bukit katil permai melaka

πŸ“²0126829468
SITI FAIRUS BINTI ABU BAKAR
TAMAN KELUBI DAMAI,JASIN MELAKA

πŸ“² 0123282897
NORADILAH BT MOHD SANI
TAMAN BALAI PANJANG MURNI MELAKA.

SELANGOR
Nor Aiti Ibrahim
SHAH ALAM
TAMAN SAUJANA MELAKA


πŸ“²+013-9225408
Nurzihana binti nurdin
Tmn putra perdana
puchong selangor


KELANTAN
πŸ“²+0198419600
mazlaini bt mat johari
Tanah Merah
Nusajaya JB


JEPUN
Hidayah hani binti a halim
FUKUI
Seberang perai selatan,Pulau pinang

Nor An Ibrahim
Nagoya Aichi
Taman Desa Idaman Durian Tunggal
Taman Puncak
Taman Bukit Katil Damai


SENDAI
πŸ“²09066841658
Nor Aslily binti sarkam

Rabu, 1 Februari 2017

TIP BIZ PART TIME VS KERJA PEJABAT

Ada tanya tips...

Bagaimana nak buat biz parttime dengan ada kerja hakiki?

Saya share tips cara saya...
Saya baru masuk kerja hampir 1bulan...setelah cuti tanpa gaji 4tahun ikut suami.
Ya saya tahu orang ada kerja hakiki agak sukar nak ada masa untuk agih masa berbisnes..

Dengan ada anak kecil dan anak3 lain...
Suami juga jangan lupa...
Suami pon tanggungjawab juga ni...

Tipsnya mudah...
1. Perlu ada kerjasama antara suami dan isteri...
Suami banyak bantu...isteri happy mudah semua perkara...mudah nak on biz...isteri tenang nak buat semua benda walaupun sukar sebenarnya.

2. Perlu ada pengurusan masa.
Saya pulun buat biz 3waktu...sebelum masuk kerja pukul 8pagi..waktu rehat 1-2pm dan balik kerja 5pm...waktu 8-5petang saya perlu fokus kerja hakiki saya....saya cuba usaha fokus...saya dalam unit yang agak mencabar tak boleh ada benda lain kacau...jadi biz saya letak tepi kejap...jika betul2 kena bantu dan kerja hakiki dah siap baru saya bantu anak2 biz saya.

3. Pulun(buat sungguh3)
Hujung minggu beberapa tahun dulu saya dan suami buat biz homestay...kami la bos kami la kuli(tukang cuci homestay)...kami kerja siang malam nak mula2 bertapak dalam arena homestay....mula3 agak sukar...tapi sekarang kami dah rasa kemanisan dapat peluang buka rezeki kerja pada orang yang sungguh2 nak cari r3zeki...

Kadang3 saya tahu ada ketegangan stress nak urus hidup itu adalah DUGAAN...

Berbahas antara suami isteri tu banyak nak urus kehidupan ni....

Bukan mudah nak berjaya...

Perlu lalui pelbagai halangan tapi jangan jadikan halangan itu mematikan usaha kita untuk berjaya...

Yakin Allah ada untuk kita😭😭😭😭😭😭



Rabu, 25 Januari 2017

Vivix------>Ratu Jerawat Vs Ratu Snow WhiteπŸ˜„








Wahhhhh...



Saya kongsi apa yang saya amalkan untuk atasi masalah kulit saya....



Ya!!!


Saya ratu kulit bermasalah jerawat,parut berminyak pigmentasi whitehead blackhead...


Sekarang pon masih ada...


Tapi terkawal...


Tidak semeriah dulu...



Apa yang saya ikhtiar?


Saya amalkan SET KULIT:-


Pada tahun 2014

1) ESP

2)GLA COMPLEX

3)VitaC

4)VitaE


Pada tahun 2017

5)Collegen

7)VIVIX


Selain itu SET KULIT LUARAN:-


1)SET LENGKAP ENFUSELLE

    (Normal to oily skin)


2) NUTRIWHITE

     1) Makeup Remover

     2) Gentle Deep Foaming



Gunakan setiap hari pagi dan petang untuk dapatkan hasil kulit yang diingini...



Berusaha 



Yang lain biar Allah yang tentukan...



Cantik tu datang dari Allah...



Kita pinjam je sekejap..nanti perlu dipulangkan...




-NAI-

Nor An Ibrahim

+60172215006

Selasa, 10 Januari 2017

Mengantuk semasa proses DETOX SHAKLEE

Antara proses penyembuhan semasa detox..


Mengantuk sangat...


Lepas isya je mata saya akan berat sangat seperti ada lesung badan memaksa saya untuk berehat secara semulajadi...lama dah saya tak tengok movie berita dan program di tv..saya nak merehatkan badan selepas makan vitamin kalsium ostematrix,vitamin cantik kulit vita e dan kadang2 akan telan herblax untuk detox sebelum tidur...


Akan tetapi yang bestnya...saya bangun awal..badan rasa segar..


Siang bersemangat kerja bersungguh-sungguh..


Tapi kesian lagi suami saya jika saya detox dia pasti tak menang tangan kerana perlu jaga baby ummi khalsom yang semakin aktif nak belajar macam2 waktu malam ajar akak tina buat homework, semak apa dia belajar hari2, tak apa abg 7hari je...lepas ni kita bantu hihihi..


Semenjak saya dah kerja ni memang lagi tak menang tangan nak capai buat semua serentak..saya perlu sub kerja kepada suami..contoh iron baju kakak Tina hari2...iron baju saya dan suami saya akan buat stok seminggu selepas ni...bermula lah episod saya buka pusat spa saunaπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…


Suka juga tu iron baju boleh detox keluar peluh...dok Malaysia je boleh keluar peluh selalu hihih..di Jepun tunggu musim panas ya baru ketibas(ketiak basah) huhuhuhu😝😝😝😝


Kena menghayati dan mensyukuri apa yang ada...


#jiwaperlukuatnaklaluisemuaini

Khamis, 5 Januari 2017

Darah Tinggi Ayah Turun



Malam tadi ayah saya mengadu


Along darah tinggi ayah doktor kata dah tiada....alhamdulilah...


Doktor macam nak stop ubat darah tinggi...tapi ayah saya takut dia kata dengan saya nak makan ubat darah tinggi dos rendah...keturunan ayah memang darah tinggi agak boleh tahan juga...


Doktor kata jika ambil ubat darah tinggi takut bacaan darah ayah saya rendah...nanti boleh pitam..ayah saya juga ada sejarah darah rendah dan mudah pitam(rasa pening)..


Dia cuba kawal emosi walaupun umurnya dan kategori warga emas...


Saya juga selalu dia suruh kawal emosi...dia tahu kami keturunan darah tinggi jika emosi tak terkawal darah tinggi cepat naik...


Saya ada bagi macam2 vitamin SHAKLEE kepada ayah saya nak ayah makan seperti dia pernah bagi saya makan vitamin masa saya kecil dulu..


Saya tanya ayah apa ayah makan sshingga turun bacaan darah tinggi?..


Ayah saya kata macam2 ayah makan hihihihi...


Wah banyak sangat makan macam2 untuk jaga kesihatan...


Ayah saya bab kesihatan dia memang titik beratkan..


Makan malam tadi dia sebut2 kita makan ikan kukus...siap ayat macam ajak makan ikan sahaja tanpa nasi...


Saya kata nasi kena makan jangan skip nanti gastrik hihihi....melainkan dah minum ESP kita kenyang memang la nasi tak sempat makan...dah terkenyang


Nak diet kena tahu cara bukan tak makan terus...nasi tak berdosa