Jumaat, 22 Disember 2017

Cara kurangkan rasa lapar ibu menyusu

Lapar.

Tiap kali lepas mengepam lapar.

Baru ni kawan kata jika kita dah nak dekat wean off Atau dah wean off badan akan naik 2kali ganda.

Tak kuat makan pun badan dia naik dua kali ganda. Cabaran mak2 beranak ni nak cantik kembalikan bentuk berat badan asal.

Kita cubalah mana yang mampu. Mana ada orang ok kan berat bentuk badan lari. Mulut kata tak apa. Hati siapa yang tahu. Tatkala baju2 lama tak boleh naik pakai. Itulah cabarannya.

PAGI ni alas perut dengan cinch shake mix perisa coklat ni dulu. Tapi dah selamat minum 600ml air masak putih. Ada adik manis tanya ada tak minuman sedap yang menguruskan?. Saya kata ada air masak lah sedap dan boleh menguruskanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.

Muuuummmyyyy tak kuat minum air masak aja. Tak apa ada cadangan lain minum air masak tambah performance drink kepada yang nak cuba2 kurang minuman manis atau nak cuba minum air masak sahaja.

Oh ya cinch shakes mix ni memberikan rasa kenyang lebih lama. Tinggi protein dengan fiber tanpa KOPESTEROL, RENDAH glycemic dan TIADA LEMAK.

Ada kawan2 saya sharing wah kenyang sampai ke petang. Tapi saya tak galakkan dia skip makan. Jadual makan ikut. Sarapan, makan tengahari dan malam makan je seperti biasa tapi kurangkan portion tak lupa 3kali snack sihat.  Air masak perlu 3l supaya mudah badan nak buang sisa2 toksin dalam badan.

Ada juga mengadu berat tak kurang tapi baju lama boleh pakai. Baju pakai rasa longgar. Sebenarnya cinch shake mix ni dia membina otot dalam badan kita ni.  Macam mana tu?
Kerana dalam minuman cinch mix shake ni   ada Leusina membantu mengekalkan otot untuk mencapai berat badan sihat.

Apa itu Leusina?

Leusina/leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot. Cinch Shake Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Nak tahu rasa cinch mix shake choc ni. Alah seperti smoothie shake yang kita beli di kios2 tu tapi rasa lebih enak dan lebih berkhasiat kerana terdapat vitamin A, B, C, kalsium, D, E zinc dan magnesium.

Oh patut ler sejak ada anak ke2 ni perasan suami dah jarang bising rambut saya gugur. Sebelum wujudnya si bam. En suami bising kenapa rambut gugur banyak merata2 atas lantai ni?!!! Terus risau dan pergi beli vitamin zinc shaklee dan shampoo prosante untuk rambut gugur. Rupanya dalam minuman cinch ni dah ada zinc. Tak risau lagi nak mencari2 vitamin zincπŸ€“.

Ok lah puas dah membebel si bam2 pun nak mengempeng buat kali ke2.sebelum subuh dah mengempeng. Ni nak lagi mana mak tak lapar je dan sihat comel je kanπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†Tiada ulasan:

Catat Ulasan