Rabu, 26 Mac 2014

OmegaGuard

Assalamualaikum wrh wbrkt & Salam Sejahtera:)

Sedang mencari makanan tambahan berasaskan minyak ikan tulen semulajadi daripada laut dalam dan yang penting bukan sintetik ...selain itu OmegaGuard Shaklee yang mempunyai 180mg EPA dan 120mg DHA;)






Apa itu EPA?
EPA (Eicosapentaenoic acid) adalah berfungsi dalam membantu pembentukan sel-sel darah dan jantung, menyehatkan sistem peredaran darah dengan melancarkan sirkulasi darah dan LNA berperan dalam menghasilkan energi dari makanan yang dikonsumsi dan kemudian membawanya ke sel-sel tubuh yang membutuhkannya.

Apa itu DHA?

DHA atau nama penuhnya asid dokosaheksaenoik mana ianya penting untuk perkembangan otak, mata dan sistem saraf pusat, yang bermula dalam rahim ibu. DHA ialah sejenis asid lemak omega-3 berantai panjang yang boleh dijumpai dalam setiap sel dalam badan.

Bila Perlunya DHA?

Bayi memerlukan DHA sejak dari rahim ibu lagi. Berapa banyak DHA yang diperolehi oleh bayi itu bergantung kepada jumlah DHA yang diambil ibunya.Tetapi malangnya, ramai wanita mengandung tidak memperolehi jumlah DHA yang disyorkan dalam diet mereka dan DHA tidak didapati dalam kebanyakan vitamin pra-lahir yang mereka ambil.

Manfaat Kepada Bayi dan Kanak-kanak

Kajian menunjukkan ibu mengandung yang mengambil suplemen DHA akan melahirkan bayi yang mempunyai paras DHA dengan ketaranya lebih tinggi dalam otak mereka.
Oleh itu, kita boleh mengesahkan di sini pengambilan suplemen DHA oleh ibu mengandung dan menyusu (susu ibu), dengan ketaranya dapat meningkatkan paras DHA pada janin dan bayi. Kajian menunjukkan pengambilan suplemen DHA oleh ibu mengandung akan memberi keberhasilan yang lebih baik terhadap perkembangan bayi, dari segi :
* Penyelarasan mata dengan tangan
* Kemahiran gerakan bermotor
* Jangka tumpuan yang lebih panjang
* Markah IQ yang lebih tinggi

Dos Yang Disyorkan

Pakar dari National Institute of Health dan International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids (NIH/ISSFAL) telah mengesyorkan pengambilan sebanyak 300mg DHA setiap hari bagi ibu mengandung dan menyusu. Terdapat banyak formula susu untuk pra lahir dan untuk bayi yang mengandungi DHA, tetapi parasnya selalunya rendah. Suplemen tambahan masih lagi diperlukan dan disyorkan.
Di samping itu, sesetengah kajian menyarankan paras DHA yang mencukupi dalam diet seorang ibu yang baru melahirkan anak, mungkin memainkan peranan dalam membantu mewujudkan keafiatan dan kesejahteraan emosi ibu tersebut selepas melahirkan anak




Khusus untuk bayi dalam kandungan mahupun bayi yang menyusu susu ibu atau jua bayi yang mendapat khasiat DHA/EPA:



  1. Perkembangan dan kefungsian otak bayi (daya mental); 
  2. Perkembangan dan kefungsian mata (daya visual);
  3. Perkembangan dan kefungsian saraf pusat;
  4. Meningkatkan keupayaan kognitif bayi;
  5. Meningkatkan tingkah laku neuro bayi;
  6. Lebih tinggi DHA dalam susu ibu, lebih menyerlah keupayaan fungsi kognitif bayi pada umur yang masih mentah;
  7. American Journal of Clinical Nutrition keluaran Julai baru-baru ini, menunjukkan bayi yang dilahirkan oleh ibu yang mengambil suplemen DHA sekurang-kurangnya empat bulan menyusu susu ibu, boleh mencapai kepintaran psychomotor (seperti penyelarasan dan menyusun atur) seawal umur 2 setengah tahun; dan
  8. Mencegah autisme, hiperaktif &neurasthenia. (jika ada sejarah dalam keluarga, contohnya: Boleh la masukkan nutrien minyak ikan (DHA/EPA) sebagai langkah awal pencegahannya)






Khasiat untuk ibu dan individu lain: 

  • Mengurangkan risiko sakit jantung dan yang berkaitan kolesterol;
  • kesihatan kardiovaskular;
  • penyakit berkaitan saluran darah, tekanan darah, paras trigliseride;
  • kesihatan otak;
  • untuk mata yang sihat; 
  • sendi (arthritis/gout);
  • tekanan (anti-stress);
  • insomnia;
  • sistem imun;
  • meningkatkan fokus;
  • memperbaiki pendengaran;
  • meredakan migran;
  • kesihatan paru-paru;
  • kanser;
  • penyakit berkaitan hati; 
  • memecahkan lemak degil; serta 
  • mengimbangi hormon semasa PMS dan 
  • (wow!!!) kulit licin!!!.









100% semulajadi!







“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit” 


Berminat untuk mengunakan supplement ini:)

Jom hubungi SID

Dyan Health Care
whatApp:
818051009381
sms
0192975492/
email:rodan9381@gmail.com
fb:Dyan Health Care
ID:1110254






































Isnin, 24 Mac 2014

ESP Soy Protein Isolate Powder Pelbagai Khasiat Tersembunyi

Assalamualaikum wrh wbrkt & Salam Sejahter:)


Apa sarapan pagi ni...jika dok Malaysia..saya selalu pekena soto, roti canai, lontong, mee hoon sup dll di sekitar Melaka haaa sedap nyer la hai...

Tapi sekarang dak dok Nagoya Jepun sudah tukar gaya permakanan yang simple je di waktu pagi..

Menu wajib saya setiap pagi quaker oat dan hot honey citrus, vita C dan B Complex ini memang dah jadi rutin jika tidak puasa sunat. Puasa pun makan simple2 je kurma dan air jer cukup:)....





Malam tadi alhamdulilah produk yang dinanti-nanti sampai ESP Soy Protein Isolate Powder.

Hihihi sebenarnya saya da terbalik mengamalkan pemakanan tambahan Shaklee ni...sepatutnya kena makan ESP dulu baru vitamin-vitamin lain berkesan dengan sempurna..

Dan berkoyan-koyan vitamin 2 tahun lepas saya makan ada yang berkesan ada yang tidak sebab dah salah teknik rupanya. Tapi berkat kesabaran dan kesetiaan kepada produk ni...Saya meneruskan juga la makan..Maklumlah sistem dalam badan saya agak tidak betul selepas melahirkan anak sulung...dengan tidak ada kesedaran untuk menjaga pemakanan sihat tu la padahnya...

Di Nayoga, Jepun ni saya mula mendapat hidayah untuk berubah gaya permakanan sihat dan gaya hidup sihat dengan mengamalkan sedikit riadah tak kira la jalan pergi shopping ke, suppa, mengayuh basikal, berjalan balik daripada kelas Nihongo. 

Budaya orang Jepun walaupun dah tua bongkong dan bertongkat mereka masih mengamalkan berjalan kaki untuk beriadah...sangat suka saya tengok:)...



Oklah panjang pula saya membebelkan hihihi...saya sebenarnya nak kongsi kebaikan ESP ni...saya sejak 4 hari lepas ada mengalami kesakitan otot kaki lepas mengayuh basikal dan dada kanan menyucuk2..mcm nak datang gastrik pula...tp malam tadi mula minum ESP dan my Lovely FruitsMix..alhamdulilah pagi ni hilang rasa menyusuk2 dan pegel2 otot tu...syukur alhamdulilah:)...Allah bagi sakit..Allah juga bagi ubat...





Mari kita intai apa itu ESP



Apa itu ESP Shaklee

Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protin dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh esp juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt. kacau dan tepek pada muka.




Siapa perlu ambil ESP Shaklee?

1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik
2. Ibu yang menyusu – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat
3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 
4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster
5. Penghidap kencing manis
6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit
7. Orang yang alergik atau alahan.
8. Wanita ingin menguruskan badan




Kebaikan dan Kelebihan ESP

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
16. Bertindak sebagai antioksidan, 
17. Menguatkan sistem imun tubuh, 
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
19. Memelihara kesihatan jantung 
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones. 
24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
25. Mencegah osteoporosis 
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik. 
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut



Perbezaan ESP dengan soya lain

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi

Sel badan kita terbetuk dari protein. Seharusnya kita memerlukan protein yang berkualiti bagi pertumbuhan sel baru. Sel yang sihat lebih mudah menyerap zat dan vitamin dan ini secara tidak lansung badan kita sentiasa sihat,cergas dan bertenaga. 



JOM MINUM ESP!!!, dah ramai telah buktikan kulit mulus, gebu, cantik, susu melimpah dengan penggunaan esp shaklee. (hubungi saya untuk dapatkan harga istimewa)

“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit” 


Dyan Health Care
whatApp
8180 8100 9381(Nagoya,Jepun)
sms
0192975492 (Melaka, Malaysia)
email
rodan9381@gmail.com
fb
Dyan Health Care
ID:1110254


Ahad, 23 Mac 2014

Alfafa Complex 1001 kebaikan

Assalamualaikum wrh wbkrt & Salam Sejahtera:)


Kebaikan Alfalfa Shaklee


Alfalfa Sahklee merupakan produk pertama sekali yang dicipta oleh Dr. Forrest C Shaklee pada tahun 1950an. Maka Alfalfa Shaklee merupakan produk signature Shaklee Corporation.



Kenapa Dr. Shaklee memilih Alfalfa Shaklee sebagai supplement pertama? Alfalfa merupakan herba tradisional masyarakat orang putih dan mereka menggunakan Alfalfa untuk pelbagai jenis keadaan kesihatan terutamanya bagi wanita selepas bersalin. Oleh sebab Alfalfa mempunyai banyak kebaikkan kepada wanita, lelaki dan kanak-kanak maka Dr. Shaklee merumuskan formula Alfalfa menjadi supplement Alfalfa Shaklee yang sangat-sangat memberi manfaat kepada jutaan manusia.



Kebaikkan Memakan Alfalfa

1. Kaya dengan vitamin dan mineral
Alfalfa Shaklee Mengandungi vitamin B, C, E dan K dalam jumlah yang seimbang. Mengandungi mineral Kalsium, Magnesium, Kalium, Fosforus dan Zat Besi. Alfalfa Shaklee turut mengandungi, Flourida, Protein, Mineral Surih, Serat, Asid Lemak dan Antioksidan.

2. Alfalfa bermanfaat dalam penyerapan protien, dan karbohidrat.

3. Alfalfa juga bertindak sebagai pembersih darah




20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan

1. Merawat gangguan pencernaan

2. Mengawal kolestrol dalam darah


3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh


4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok


5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah


6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan


7. Mengurangkan simptom menopous


8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan


9. Merawat masalah sembelit


10. Menyahkan toksik dalam tubuh


11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi


12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh


13. Membantu masalah penghadaman


14. Membantu memperbanyakkan susu ibu


15. Mengurangkan masalah pundi kencing


16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati


17. Meningkatkan kesihatan prostat


18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita


19. Menghangatkan hubungan suami isteri


20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki



Keistimewaan Alfalfa Shaklee

1. Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)
2. Alfalfa Shaklee ditanam tanpa semburan bahan kimia

3. Di sediakan dalam dua pek bersaiz 330 biji dan 700 biji

4. Pil boleh dihancurkan dan dicampur dengan air sebagai minuman herba semulajadi

5. Tidak memberi mudarat kepada bayi yang menyusu seperti panas dan cirit-birit

6. Alfalfa Shaklee tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet tiruan.

7. Membersihkan hati

8. Membantu melengkapakan zat dan nutrient dalam pemakanan seseorang




Pada pendapat saya jika Alfalfa Complex ini dimakan dengan Lecithin dan Herb-lax kesan amatlah meletoppsss u Allsss...hanya orang mengamalkan 3 sahabat baik ini akan tahu akan khasiat produk ini...produk ini juga berada dalam Set Kurus:)...





“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit” 


Berminat dengan produk ini:)


Jom hubungi SID




Dyan Health Care

sms
0192975492
WhatApp
818051009381
email
rodan9381@gmail.com
FB
dyan health care

Rabu, 19 Mac 2014

Khasiat Tea untuk Detok & Set Slimming-Cinch™ Energy Tea Mix & Cinch Shake Mix

Assalamualaikum wrh wbrkt & Salam Sejahtera:)

Apa khabar pembaca blog yang dikasihi:)...
Moga sihat lah hendaknya..insya-Allah..
Hari ni saya nak berkongsi sedikit tentang amalan minuman saya sepanjang mula duduk di Jepun ni.
Saya diperkenalkan oleh suami akan amalan masyarakat Jepun yang mengemari teh hijau (Ocha).
Pergilah ke kedai sushi, udon, suba, unagi, maguro karagee bahkan restoran piza dan turkish.
Mereka akan menjadikan teh hijau ini sebagai minuman utama selain air kosong/air putih.
Di bawah adalah antara koleksi teh yang mesti ada di rumah saya.

Ayoh kita tengok jenis-jenis tea seperti di bawah

Kesemua jenis teh (teh hitam, teh oolong, teh hijau) adalah daripada jenis pokok yang sama iaitu Camellia Sinensis. Kaedah pemprosesan sahaja yang membezakannya.
Semenjak 4000 tahun selepas penemuan teh, ia merupakan minuman kedua paling banyak diminum di dunia selepas air kosong. Ia dikaitkan dengan pelbagai mitos, lagenda, sejarah peradaban dunia mahupun peperangan. Ia merupakan satu anugerah Tuhan yang tidak ternilai dan menjadi antara kegemaran penduduk dunia tidak kira budaya, bangsa mahupun agama. Seperti yang nyatakan sebentar tadi, ketiga-tiga jenis teh tersebut berasal daripada pohon yang sama.

Tetapi apakah yang membezakannya ?
Pemprosesannya yang membuatkan ia berbeza antara kandungan antiokxidannya, rasa, warna dan bau.

Teh hitam bewarna lebih gelap dan coklat, aromanya lebih harum dan rasanya lebih sedap. Ia merupakan jenis teh yang paling banyak dinikmati oleh manusia. Banyak yang boleh didapati di pasaraya.


Teh oolong pula lebih terkenal dan dinikmati oleh masyarakat Cina terutama mereka yang berusia. Teh ini yang menjadi titik permulaan kepada pengenalan teh sebagai minuman komersial dunia apabila Mahraja China yang ketika itu, sedang duduk berehat dibawah sebuah pohon sambil menikmati minuman baginda, tiba-tiba sehelai daun teh jatuh ke dalam cawan baginda, dan dari situlah baginda jatuh cinta terhadap teh malah menjadikannya sebagai minuman rasmi kerabat diraja berabad lamanya. Teh ini bewarna kurang gelap, seakan-akan perang dan rasanya sedikit pahit.


Seterusnya, teh hijau, jenis teh paling terkenal di Jepun dan Korea. Sebut sahaja Jepun, pasti teh hijau menjadi ingatan. Teh ini benar-benar bewarna hijau seperti daun teh. Berbau agak payau dan rasanya yang pahit. Tetapi, ia sebenarnya mengandungi lebih banyak antioksidan dan lebh bermanfaat walaupun dalam satu cawan. Ini menjelaskan mengapa masyarakat Jepun lebih kurang terdedah kepada penyakit, memiliki kulit yang sangat cantik dan sangat fokus terhadap kerja harian mereka. Mereka juga awet muda dan  kurang mendapat kanser berbanding kaum lain di dunia.


Tahukah anda Penduduk dunia yang paling panjang umur ditemui berada di pulau Okinawa, Jepun. Di Okinawa, didapati 28.6 per 100,000 penduduknya berusia melebihi usia 100 tahun. Lebih ajaib amat jarang penduduknya dijangkiti penyakit kanser, sakit jantung dan Alzheimer. Apakah rahsia mereka?
Jawapannya : Antara minuman asasi mereka di panggil ‘ocha’. Apa ‘bende’ tu? Itulah TEH HIJAU.




Antara kebaikan lain teh hijau ialah :

Proses Pembuatan Teh Hijau : Daun teh yang baru dipetik diwapkan untuk satu tempoh pendek dan proses ini menghalang daun bertukar warna atau pun mengalami penapaian. Selepas pengewapan daun ini dikeringkan. Kandungan polyphenols dalam teh hijau tidak terjejas berbanding dengan teh yang lain.

Teh hijau boleh membantu kesihatan dengan mengurangkan tekanan darah dengan merencat tindakan Angiotensin II. Sesuai untuk pengidap penyakit tekanan darah tinggi

Apakah komposisi utama yang sangat berkuasa di dalam teh hijau ?
Jawapannya terletak di dalam struktur kimia teh itu sendiri. Antara bahan-bahan yang boleh ditemui di dalam teh hijau ialah phenol dan asid organik lain. Namun, phenol merupakan kumpulan antioksidan terkuat yang di temui di dalam teh hijau dan jenis phenol yang ditemui ialah Catechin. Catechin juga mempunyai beberapa isomer, yakni jenis-jenis tersendiri, iaitu epicatechin (EC), epigallocatechin (EGC),epicatechin gallate (ECG), and epigallocatechin gallate (EGCG)

Maka tidak hairanlah masyarakat Jepun kurang mendapat penyakit dan memiliki kulit yang sangat cantik dan bersih kerana walaupun mereka tinggal di negara empat musim, tetapi kadar kelembapan yang tidak stabil boleh menjadikan kulit lebih cepat kering dan ketika musim panas, selar matahari atau sunburn boleh berlaku lebih-lebih lagi, bagi sesiapa yang kurang melanin seperti masyarakat Jepun. Namun, ajaibnya, kulit mereka masih kelihatan seperti biasa. Mengapa ini berlaku? Sebuah kaji selidik dilakukan di Jepun mendapati mereka menjadikan teh hijau sebagai minuman utama harian mereka selepas air kosong. Apa yang lebih memeranjatkan lagi ialah, teh hijau dipelbagaikan dalam pelbagai perisa, bungkusan dan rasa. Mereka menjual minuman ini seperti air mineral yang sangat mudah diperolehi di kedai-kedai, kafe, pasaraya dan sebagainya!!!

1) Mampu menurunkan berat badan. Satu penyelidikan yang dibuat oleh International Journal Of Obesity telah menyimpulkan bahawa estrak teh hijau boleh meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan. Estrak teh hijau meningkatkan termogenesis, pembentukan panas tubuh hasil daripada pencernaan normal,penyerapan dan metabolisme makanan.

2) Menurunkan tahap gula dalam darah. Dr Minowada dari University Kyoto telah mendapati pengambilan teh hijau boleh menurunkan gula dalam tekanan darah. Ini baik bagi pesakit diabetes.

3) Mencegah kanser.Sejak 20 tahun lalu telah di lakukan kajian terhadap teh hijau ni dan kesannya terhadap kanser melalui percubaan terhadap haiwan. Sejak itulah pengambilan teh hijau ni makin di percayai dapat mengurangkan risiko terkena penyakit kanser.

4) Membantu mengurangi kadar kolesterol jahat (LDL)Peneliti dari China, Xin-Xin Zheng dan pasukannya dari Peking Union Medical College, Beijing, China melakukan kajian dan penelitian mengenai teh hijau. Perkara ini boleh menjelaskan mengapa kebiasaan meminum teh hijau berkaitan dengan penurunan risiko penyakit jantung.

5) Mencegah osteoporosis. Penyelidik di Hongkong mendapati bahawa teh hijau bermanfaat bagi tulang, sebagai pencegah dan mengubati osteoporosis serta penyakit tulang yang lain.

6) Mempertingkatkan sistem immun (ketahanan tubuh). Kepekatan Polyphenols dan Flavenoids teh hijau yang tinggi boleh membantu kesihatan sistem imun tubuh. Menurut kajian di Jepun berkumur dengan teh hijau dapat meningkatkan kekebalan dan terhindar dari influenza dan flu. Penelitian di Harvard University juga menujukkan bahawa bahan kimia teh hijau dapat merangsang sel gammadelta T. yang membantu sistem immun terhadap bakteria dan virus.

7) Mencegah keracunan makanan. Disebabkan teh hijau dikenal sebagai pembunuh bakteria, meminum teh hijau dapat menurunkan risiko keracunan makanan akibat bakteria kerana teh hijau dapat mencegah tumbuhnya bakteria yang berbahaya seperti clostridia dan E. coli. 

8) Membantu mengawal tekan darah tinggi. Serta banyak lagi manfaat meminum the hijau. Pembaca boleh ‘search’ di google untuk maklumat lebih lanjut. Rasanya agak sedikit pahit dan elok tidak dicampurkan dengan gula atau susu untuk keaslian khasiat dan rasanya. Sememangnya dalam kepahitan itulah Allah letakkan rahsia kemujaraban minuman ini. bak kata orang tua- tua..."Yang pahit itulah ubat" tapi percayalah kata saya ini, bila anda dh biasa minum air teh hijau ni, rasa pahit tu akan jadi biasa ibarat kita minum teh biasa... Paling best teh ni tiada apa apa bahan yg berbahaya... 

Tetapi, dalam kalangan kita, ada yang mengetahui bahawa teh juga mengandungi kafein. Walaupun ia hanya separuh daripada secawan kopi, tetapi ramai yang takut untuk meminumnya. Kerana mereka berasakan bahawa kafein di dalamnya akan memberi kesan buruk terutama kepada sesiapa yang tidak suka kafein dan kopi. Anda jangan takut kerana teh hijau merupakan salah satu minuman yang mengandungi Theanine, sejenis bahan yang didatangkan bersama dengan catechin. Ia sangat unik kerana kopi tidak mengandungi Theanine.

Theanine berfungsi dalam menjadikan otak lebih mudah tertumpu dan fokus apabila melakukan sesuatu dan mengurangkan kesan kafein. Ia menjadikan tubuh lebih tenang dan oleh itu, sesuai diambil ketika tidur kerana ia merangsangkan tubuh untuk lebih berehat tetapi fokus. Maka tidak hairanlah, sesiapa yang mengambil teh hijau sebelum tidur, mereka akan berasa lebih segar dan tidur yang lebih nyenyak. Ini kerana, Theanine mampu merentasi rintangan darah otak ( Blood brain Barrier, BBB ) dan bertindak di saraf otak tetapi secara lembut, tidak seperti kafein yang mengacu terus saraf otak.
Tetapi, dalam kalangan kita, ada yang mengetahui bahawa teh juga mengandungi kafein. Walaupun ia hanya separuh daripada secawan kopi, tetapi ramai yang takut untuk meminumnya. Kerana mereka berasakan bahawa kafein di dalamnya akan memberi kesan buruk terutama kepada sesiapa yang tidak suka kafein dan kopi. Anda jangan takut kerana teh hijau merupakan salah satu minuman yang mengandungi Theanine, sejenis bahan yang didatangkan bersama dengan catechin. Ia sangat unik kerana kopi tidak mengandungi Theanine. 

Theanine berfungsi dalam menjadikan otak lebih mudah tertumpu dan fokus apabila melakukan sesuatu dan mengurangkan kesan kafein. Ia menjadikan tubuh lebih tenang dan oleh itu, sesuai diambil ketika tidur kerana ia merangsangkan tubuh untuk lebih berehat tetapi fokus. Maka tidak hairanlah, sesiapa yang mengambil teh hijau sebelum tidur, mereka akan berasa lebih segar dan tidur yang lebih nyenyak. Ini kerana, Theanine mampu merentasi rintangan darah otak ( Blood brain Barrier, BBB ) dan bertindak di saraf otak tetapi secara lembut, tidak seperti kafein yang mengacu terus saraf otak.


Cinch™ Energy Tea Mix
 Body Perfector Set
Cinch Energy Tea Mix – Tingkatkan Tenaga AndaTeh eksotik putih, merah dan hijau matcha dipetik dan diadun dengan berhati-hati untuk mewujudkan minuman luar biasa hebat.  Ia dapat meningkatkan tenaga secara semulajadi.

  • Selamat, peningkatan tenaga semulajadi.  Diminum secara panas atau sejuk.
  • Merupakan alternatif minuman bergula dan kopi terbaik.
  • Peningkatan tenaga segera.
  • Bungkusan mudah bagi setiap satu hidangan
  • Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.
  •  Kod Produk 20345 – 28 sticks
KEBAIKAN dan KHASIAT Teh Putih, Teh Merah dan Teh Hijau

1. Rendah Kandungan Kafein (Teh Putih)
2. Tinggi AntiOksidan
3. Mencegah Kanser
4. Bantu rendahkan tekanan darah tinggi
5. Mengurangkan kolestrol
6. Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
7. Menguatkan tulang
8. Antibakteria dan antiviral
9. Menggalakkan kulit yang sihat
10. Mengurangkan gula dalam darah. Bantu kurangkan gejala kencing manis
11. Meningkatkan metabolisme dan menggalakkan badan untuk membakar lebih banyak lemak
12. Baik untuk pencernaan .boleh mengelakkan cirit birit
13. Bantu lawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan.


Cinch Shake Mix

Campuran Proprietari Protein dengan Leusina

  • Bebas Laktos
  • Rendah glisemik
  • Soya Bukan-GMO
  • Cinch Shakes sangat enak dan merupakan cara yang berkhasiat untuk membantu dalam mengekalkan otot perlu dan memberikan anda rasa puas semasa menurunkan berat badan.
  • Diperkaya dengan Leucine bagi mengekalkan otot semasa anda menurunkan berat badan
  • Kaya dengan protein bagi membantu anda rasa kenyang dan puas
  • Tinggi serat dengan enam gram bagi setiap hidangan
  • Kod Produk:
  • 17023   (Cafe Latte)
  • 17021   (Vanilla)
  • 17022   (Chocolate)
  • 20345   (Cinch Energy Tea Mix)
Berikut, 16 kelebihan & kebaikan Cinch Shake :


1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
4. Meningkatan metabolisme badan
5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
16. Soya bukan GMO





* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.*




Berminat dengan produk boleh hubungi SID








Dyan Health Care
sms/whatApp:
0192975492/818051009381
email:rodan9381@gmail.com
fb:dyan_vs_andy@yahoo.com

Isnin, 17 Mac 2014

Zinc Complex Shaklee-Baik untuk pertumbuhan kuku, rambut dan organ dalam juga luaran

Assalamualaikum wrh wbrkt & Salam Sejahtera:)




Zink Complex Shaklee, dirumus dari zinc glukonat semulajadi dan bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh badan kita. Berbanding jenama lain, Zink Comples Shaklee sesuai diambil untuk jangka masa panjang kerana bahan-bahannya yang semulajadi. Ia juga berkesan dalam mengekalkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dalam tubuh.


Kelebihan Zink Complex Shaklee 


  • hanya 1 tablet diperlukan setiap hari kerana ianya sudah mampu membekalkan 100% nilai harian bagi keperluan zink
  • dengan rumusan sayur-sayuran
  • dirumus dengan zink glukonat yang mempunyai bio yang tinggi di dalam bes alfalfa dan barli panggang

"Zink Complex juga mampu membantu meningkatkan daya ingatan dan tempoh penumpuan. Berdasarkan penyelidikan awal yang dijalankan di Pusat Penyelidikan Pemakanan Manusia Grand Forks, Jabatan Pertanian Amerika di Utara Dakota, kanak-kanak yang diberikan zink 20mg dalam 5 hari seminggu selama 10-12 minggu mempunyai daya ingatan yang lebih baik dan tempoh penumpuan yang lebih panjang berbanding mereka yang tidak mendapat suplemen zink. Malah, kekurangan zink juga mampu menggangu tumbesaran dan perkembangan badan, seperti yang dialami oleh adik acad, seperti yang saya ceritakan dalam entry ini."



Antara Manfaat Zink Complex Shaklee adalah

  1. Membentuk Kolagen-membantu pembentukan protien dan kolegen untuk pertumbuhan dan perkembangan kulit,kuku dan organ
  2. Mempercepatkan Pemulihan Luka-mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, membaiki alergi dan bintik di kulit
  3. Memperbaiki Masalah Prostat-melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuhkan benign prostatomegaly dan kerap kencing
  4. Memperbaiki Radang Kulti-kajian menunjukkan pemgambilan zinc sebanyak 4-8 tablet akan meperbaiki radang kulit seperti akne & jerawat
  5. Ovulasi Wanita-Wanita memerlukan zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu pengucupan uterus dan mengembalikan daya ketahanan.
“Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit” 

Berminat dengan produk boleh rujuk SID

Dyan Health Care
sms/whatApp:
0192975492/818051009381
email:rodan9381@gmail.com
fb:dyan_vs_andy@yahoo.com


Khamis, 13 Mac 2014

Penghantaran

Polisi Penghantaran


Dyan Shaklee akan menghantar pesanan pelanggan dalam tempoh 1~2 hari bekerja dari tarikh pembayaran jelas dan termaklum. Untuk penghantaran produk Shaklee, ia akan dibuat dalam tempoh 3-4 hari melalui syarikat Shaklee.


Pihak kami akan memaklumkan tarikh penghantaran akan dibuat melalui e-mail sebaik sahaja pesanan diproses. Bagi kes dimana penundaan penghantaran terjadi(cuti atau sbg), pelanggan akan dimaklumkan tarikh penghantaran sebelum pesanan dibuat. Walaubagaimanapun, kami tidak menjanjikan ketibaan pesanan pelanggan dan bergantung pada pihak POSLAJU, GDEx dan Citilink. 


Jika pihak Dyan Shaklee atas sebarang sebab tidak dapat menepati tarikh penghantaran yang dimaklumkan, kami tidak akan menanggung sebarang kerugian, kos, kerosakan,cas-cas lain atau sebarang perbelanjaan yang dikeluarkan pelanggan berpunca pada kelewatan itu. Jika pelanggan atau wakil tidak dapat menerima kiriman oleh POSLAJU,GDEx dan Citilink pihak POSLAJU, GDEx dan Citilink akan meninggalkan notis untuk pungutan di pejabat pungutan yang dimaklumkan dalam notis. 



Untuk menjejaki kiriman pesanan, sila gunakan Tracking ID yang dihantar kepada pelanggan melalui E-mail sebaik sahaja pesanan dikirim oleh pihak Dyan Shaklee. Untuk langkah berjaga-jaga, sila simpan resit/bukti pembayaran untuk setiap pesanan yang dibuat. 



Bagi kes yang jarang terjadi, dimana produk yang diterima mengalami kecacatan atau kurang atau salah produk, sila hubungi Dyan Shaklee. Gunakan ID Belian sebagai rujukan dalam berkomunikasi dengan saya melalui no telefon 0192975492 dan email terus ke rodan9381@gmail.com



Untuk produk Shaklee, penghantarannya ialah sebanyak RM10 untuk jumlah produk dibawah RM800 dan RM800 adalah percuma bersama KEAHLIAN PERCUMA juga yang bernilai RM65