Rabu, 22 April 2015

SET GASTRIK---->>>ESP, OSTEMATRIX & PEPPERMINT-GINGER PLUS

Assalamualaikum wrh wbrkt & salam sejahtera,

Set Gastrik Shaklee terdiri daripada ESP, OSTEMATIX & PEPPERMINT GINGER PLUS


APA FUNGSI SET GASTRIK SHAKLEE?

ESP

Komponen paling penting dalam gastrik iaitu seumber protein yang tinggi untuk pembentukan sel-sel kulit dan dinding usus yang baru untuk memulihkan semula dinding usus yang telah terhakis akibat gastrik. Elakkan pendarahan usus dari berlaku. memelihara ketebalan sel-sel kulit dalaman. Ia juga mempunyai sifat ALKALI yang tinggi yang boleh membantu meneutralkan asid hidrokolik dalam badan. Selain memperbaiki sel dalaman untuk elak gastrik, ia juga membantu memulihkan sel kulit luaran supaya tampil lebih cantik, berseri.

OSTEMATRIX

Ostematrix mengandungi Magnesium dan Vitamin D yang sangat tinggi dan mudah diserap. Ia berkepentingan dalam meneutralkan asid yang telah menembusi esophagus dalam perut yang menyebabkan pedih ulu hati. ia juga merupakan kalsium yang mudah diserap oleh badan. Kurangnya kalsium menjadi penyebab utama serangan gastrik. Jika kta pernah lihat sesiapa yang pernah diserang penyakit gastrik, air susu akan segera diberikan kepada pesakit sebelum diberikan ubat daripada klinik.

PEPPERMINT-GINGER PLUS

Peppermint-ginger plus ni adalah pudina segar yang juga mengandungi halia yang hanya ditanam secara organik di negara beriklim sejuk. ia berfungsi untuk mengeluarkan angin dalam perut dan mengurangkan asid berlebihan daripada memenuhi ruang dinding perut. Angin inilah yang membuatkan kita sering muntah kalau terkena gastrik yang teruk. Angin terdapat dalam setiap badan individu, cuma kuantitinya samaada banyak atau sedikit berbeza dari seorang ke seorang yang lain. Angin juga kekal di dalam perut kerana tingginya asid di dalam perut kita. Bahaya angin adalah kerana ia boleh menyebabkan gas yang boleh menekan urat saraf. Saraf ini begitu dekat dengan jantung dan paru-paru. Jika tidak dirawati, komplikasi lain yang melibatkan jantung dan paru-paru boleh berlaku dan berlakulah simptom seperti sesak nafas dan sebagainya.

Penyakit gastrik boleh dikawal jika kita kenali apa jenis makanan yang boleh bantu kita kurangkan gejala dan elakkan makan makanan yang boleh mendatangkan angin seterusnya gastrik.

Ingin dapatkan Set Gastrik dengan harga jimat boleh hubungi kami.Dyan Health Care
1110254
SID:Melaka & Jepun
Contact: +8180-5100-9381 (whatsApp/Telegram/Line)
Instagram:dyanhealthcare

Tiada ulasan:

Catat Ulasan