Selasa, 12 Mei 2015

GARLIC COMPLEX---->IMUN BOOSTER

Assalamualaikum wrh wbrkt & salam sejahtera,1.  Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint. 

2.  Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3.  Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit       alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4.  Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman. 

5.  Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan. Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat. 

6.  Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari. 

7.  Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah,       mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang      strok dan penyakit koronari. 

8.  Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser. 

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.

10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus).

11. Bagi yang mempunyai Diabetes - Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah.

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:       

*Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)       
*Perut memulas (stomach upset)       
*Cirit-birit
*Bronkitis       
*Luka-luka (infected wounds)       
*Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing      

Dyan Health Care
SID:Melaka & Jepun
Contact: +8180-5100-9381 (whatsApp/Telegram/Line)
Blog:http://dyan-health-care.blogspot.jp/
PM:http://www.facebook.com/messages/dyanhealthcare2u
Instagram:dyanhealthcare

1 ulasan:

  1. I simply want to tell you that I am new to blogging and absolutely loved you're blog. Almost certainly I’m want to bookmark your blog. You surely come with exceptional articles. Thanks a lot for revealing your blog.

    Toshiba PVT-375BT

    BalasPadam